Kunskapsdatabas
Schemalagd backup ej utförd
Publicerat av InfraCom Managed Services den 2013-04-05 09:05

Felsökningsrutiner vid missade backupjobb.

 

Påminnelse: Schemalagd backup ej utförd

Vår backupserver startar inte backuperna utan står enbart och väntar på att klienterna skall kontakta den vid den tidpunkt som klienten har rapporterat via inställningarna. Om en klient inte kontaktar servern vid den tidpunkten kommer servern att skicka ut en påminnelse om att en backup har missats.

Tyvärr har vi ingen möjlighet att se varför detta har inträffat eftersom det är kontakten från klienten till oss som misslyckas och kan bero på allt från att datorn där klienten är installerad inte är igång, att internetuppkopplingen har stannat, till att hårddisken är full på datorn där klienten är installerad o.s.v.

 

Felsökning

Kontrollera så att den dator där klienten körs har tillräckligt med hårddiskutrymme för att ta en backup, har kontakt med internet (och vår server) samt att användaren som tar backupen har rätt att läsa de filer som det skall tas backup av. Efter att tjänsten är omstartad kan ni om ni inte orkar vänta på nästa tillfälle då backupen skall tas ändra tidpunkten för backupen i klienten till några minuter fram i tiden. Om den då startar backupen vid den tidpunken så fungerar klienten.

Om allt fungerar som det skall brukar det i 9 fall av 10 räcka att starta om klienten, detta sker på lite olika vis beroende på vilket operativsystem som används.

Windows

Starta om tjänsten "Online Backup Scheduler (Automatisk Backup Klient/Server)".

Unix/Linux

Från den katalog där ni har installerat klienten kör "bin/obmscheduler stop" och därefter "bin/obmscheduler start".

 

Det fungerade inte, vad skall jag göra nu?

Om inget av ovanstående fungerade kan vi hjälpa er med ytterligare felsökning men vi behöver i sådana fall loggfilerna från klienten då de innehåller mycket information om vad som händer. Packa ihop loggfilerna och bifoga de i ett e-postmeddelande till oss på support@pin.se, är filen större än 20MB vänligen kontakta oss så får ni inloggning till en FTP-server där ni kan ladda upp dem.

Följande mappar för respektive operativsystem innehåller de loggfiler vi behöver. 

Windows XP och äldre

C:\Documents and Settings\administrator\.obm\log

C:\Program Files\ABS\log 

Windows Vista och nyare

C:\Users\administrator\.obm\log

C:\Program Files\ABS\log

*Kör ni backupen som en annan användare än som administratorn finns filerna i den användarens hemkatalog. 

Unix/Linux

~/.obm/log

/usr/local/obm/log 

Mac OS X

~/.obm/log

/Applications/ABS/log