Kunskapsdatabas: Terratel
iOS - iPhone & iPad (Terratel)
Publicerat av InfraCom Managed Services den 2013-04-11 11:58

Guide för mailkonto i din iPhone och/eller iPad.

Väljer ikonen inställningar -> Rullar ner till E-post, kontakter, kalendrar -> Väljer Lägg till konto ... -> Väljer Annat -> Väljer Lägg till e-postkonto ->

Namn: Ditt namn

Adress: Din e-postadress

Lösenord: Ditt lösenord

Beskrivning: Valfri text som beskriver kontot eller lämna blank

-> Nästa -> Väljer IMAP alt. POP beroende på vad man vill ha. -> En del är förifyllt kontrollera och editera där så behövs. ->

Server för inkommande e-post

Värdnamn: mail.terratel.se

Användarnamn: snappXX

Lösenord: Ditt lösenord

Server för utgående e-post

Värdnamn: mail.terratel.se

Användarnamn: snappXX

Lösenord: Ditt lösenord

-> Spara. -> Den verifierar. -> Om frågan "Vill du försöka ställa in kontot utan SSL" dyker upp svara "Ja" -> Om allt stämmer har den nu sparat inställningarna och du kan klicka på pilen till höger om e-postkontot ->  Rulla ner till Server för utgående e-post och klicka på pilen till höger -> Klicka på mail.terratel.se -> Ändra serverport ifrån 25 till 2525. -> Klar -> Och stega sig upp.

Notering. Vi vet att om man har Telia kan det löna sig att sätta utgående e-post server till mailrelay1.telia.com inget användarnamn och lösenord under först delen av uppsättningen. Då går det att spara och man kan korrigera inställningarna i sista skedet.

Det kan vara eventuellt vara liknande problem med Tele2, Telenor osv. Man då vända sig till dem och efterfråga utgående server och inställningar för densamma.

Stöd för SSL finns på e-postservern för portarna 993, 995, 25 & 2525.

993 är standard SSL-IMAP.

995 är standard SSL-POP3.

25 är standard SMTP.